IncidentenNieuwsProfessional

‘Franse rechters: Air France crash in 2009 schuld van piloten’

Franse rechters hebben de aanklacht tegen Air France over de crash in 2009 laten vallen, omdat volgens hen de schuld bij de piloten ligt. Dat meldt persbureau Reuters na het inzien van de conclusies van de rechtszaak.

Schuld

Bij de crash van vlucht AF447 in de Atlantische Oceaan kwamen alle 228 inzittenden om het leven. Uit een rapport van vorig jaar zou ook al blijken dat de crash aan de piloten is te wijten. Air France verwierp destijds die conclusie en wees op een eerder rapport waarbij werd geconcludeerd dat een technische fout van de A330 de boosdoener was.

Controle

In het rapport van de Franse rechtbank staat volgens Reuters dat de piloten niet alle waarschuwingen van het toestel konden verwerken en de controle over het vliegtuig verloren. Andere crews die soortgelijke situaties hadden meegemaakt, waren wel in staat de controle over het vliegtuig te behouden, stelt het rapport.

Lessen

Deze crash is één van de dodelijkste crashes in de geschiedenis van Air France en de A330. Nog steeds worden er lessen toegepast naar aanleiding van dit incident. Zo wordt er focus gelegd op training, cockpitprocedures en het volgen van vliegtuigen in afgelegen zones.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close