fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

‘Air France toont interesse in Aigle Azur’

Air France is mogelijk geïnteresseerd in een overname van Aigle Azur. Dat zei Anne Rigail, CEO van Air France, vrijdag tijdens het World Aviation Festival in Londen. Zo meldt de Franse krant 20minutes.

Intentie

De beheerder van Aigle Azur zou hebben gezegd een intentieverklaring te hebben ontvang van Air France, meldt vakbond CFDT (Confédération Française Démocratique du Travail).

Banen

Raphael Caccia, secretaris-generaal van de luchtvaartafdeling van CFDT, is positief over het voorstel: “Als het bedrijf wordt overgenomen door Air France, dan worden de tickets onmiddellijk verkocht.” De vakbond zegt dat Aigle Azur snel een koper moet vinden zodat alle banen kunnen worden behouden.

Faillissement

Begin september werd bekend dat Aigle Azur faillissement aan heeft gevraagd. Enkele dagen later liet de maatschappij weten alle vluchten op te schorten na 6 september. Om de financiën weer op orde te krijgen, wil Aigle Azur aandelen verkopen aan geïnteresseerde partijen. Binnen zes tot acht weken wil de maatschappij daar meer duidelijkheid over krijgen.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button