Air FranceNieuwsProfessional

‘Franse aanklagers in beroep tegen vrijspraak Air France’

Franse aanklagers gaan in beroep tegen een beslissing van de Franse rechtbank waarin Air France vrij wordt gesproken van schuld bij de AF447-crash in 2009.

Schuld

Afgelopen week oordeelden Franse rechters dat de schuld van de crash bij de piloten ligt, en niet bij Air France. Franse aanklagers zijn het hier niet mee eens en gaan in beroep tegen de uitspraak, zo meldt persbureau Reuters.

Advocaten

Officieren van justitie hadden geadviseerd dat Air France terecht stond voor de crash, maar dat werd dus verworpen. Advocaten die de families van de slachtoffers vertegenwoordigen hadden ook aangegeven dat ze van plan waren in beroep te gaan na de uitspraak van deze week.

Crash

Bij de crash van vlucht AF447 in de Atlantische Oceaan kwamen alle 228 inzittenden om het leven. Het toestel was onderweg van Rio de Janeiro naar Parijs. Het onderzoeksteam had bijna twee jaar nodig om de zwarte dozen te vinden op de bodem van de oceaan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button