fbpx
KLMNaast het nieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

Grondpersoneel KLM staakt zondag opnieuw

Update zaterdagmiddag: Toch geen staking bij KLM zondag

Het grondpersoneel van KLM staakt zondag opnieuw, maar ditmaal langer dan de vorige keer. Dat heeft de FNV vrijdagavond bekend gemaakt.

Acties

De werkonderbrekingen van maandag en woensdag duurden twee uur; de staking van morgen zal vier uur duren, van 13 uur tot 17 uur ’s middags. “Als KLM geen fatsoenlijke cao wil afsluiten, en na twee keer een actie nog niet reageert, moet je wel overgaan tot hardere acties”, zegt Jan van den Brink, bestuurder bij FNV.

Verstoringen

De maatschappij zegt in een reactie dat de werkonderbreking mogelijk tot verstoringen zal leiden. “KLM betreurt dit en vindt het onnodig na het nieuwe loonvoorstel dat KLM de bonden heeft gedaan. KLM heeft vandaag alle vakbonden, waaronder FNV Grond, uitgenodigd voor cao-overleg aanstaande maandag”, aldus KLM in een reactie.

Belangrijk

Bij de stakingen van afgelopen week legden al honderden medewerkers het werk neer. Van den Brink: “We zien dat de actiebereidheid groot is. En terecht, als zij hun werk niet doen, moeten er vluchten geannuleerd worden. Belangrijk werk dus, dat een goede cao verdient.”

Cao

FNV zegt dat KLM tot nu toe niet verder komt dan twee procent per jaar en dat de maatschappij weigert de verhouding tussen vast en flexibel personeel te verbeteren. Ook zou KLM zich nog niet hebben uitgelaten over betere roosters. De cao voor het grondpersoneel geldt voor vijftienduizend mensen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button