Editors choiceIndustrieNieuwsProfessional

Minister stelt concept-luchtvaartnota uit

De concept-luchtvaartnota wordt uitgesteld tot eind 2019. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Procedure

Voor de zomer kwam Van Nieuwenhuizen met de hoofdlijnen voor de nota, waarbij een omslag wordt gemaakt naar een kwaliteitssturing. In het kader van de Luchtvaartnota wordt momenteel een ‘plan-mer procedure’ doorlopen. Daarvoor is een document opgesteld waarin drie invalshoeken van het maatschappelijk debat in kaart werden gebracht.

Belangen

Naast het doorlopen van deze procedure wil de minister ook een passende beoordeling opstellen in het kader van de Habitat-toets. “Daarnaast wil ik voldoende tijd nemen om, onder meer via de Klankbordgroep Luchtvaartnota, de belangen van belanghebbenden voldoende mee laten wegen in de totstandkoming van de Luchtvaartnota”, aldus Van Nieuwenhuizen.

Uitstel

Hierdoor neemt de plan-mer procedure meer tijd in dan verwacht. Van Nieuwenhuizen wil de concept-luchtvaartnota nu eind 2019 opleveren. In een eerdere planning had dit ‘kort na zomer 2019’ moeten zijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button