Editors choiceIndustrieNieuwsProfessional

Minister stelt concept-luchtvaartnota uit

De concept-luchtvaartnota wordt uitgesteld tot eind 2019. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Procedure

Voor de zomer kwam Van Nieuwenhuizen met de hoofdlijnen voor de nota, waarbij een omslag wordt gemaakt naar een kwaliteitssturing. In het kader van de Luchtvaartnota wordt momenteel een ‘plan-mer procedure’ doorlopen. Daarvoor is een document opgesteld waarin drie invalshoeken van het maatschappelijk debat in kaart werden gebracht.

Belangen

Naast het doorlopen van deze procedure wil de minister ook een passende beoordeling opstellen in het kader van de Habitat-toets. “Daarnaast wil ik voldoende tijd nemen om, onder meer via de Klankbordgroep Luchtvaartnota, de belangen van belanghebbenden voldoende mee laten wegen in de totstandkoming van de Luchtvaartnota”, aldus Van Nieuwenhuizen.

Uitstel

Hierdoor neemt de plan-mer procedure meer tijd in dan verwacht. Van Nieuwenhuizen wil de concept-luchtvaartnota nu eind 2019 opleveren. In een eerdere planning had dit ‘kort na zomer 2019’ moeten zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/