fbpx
Frequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsPiloten en Crew

Toch geen staking bij KLM zondag

De werkonderbreking door grondmedewerkers van KLM die gepland stond voor zondag, is opgeschort. Dat meldt vakbond FNV.

Opgeschort

De aangekondigde werkonderbreking van het grondpersoneel van KLM is opgeschort. Dat heeft FNV vandaag na overleg met de leden besloten. FNV-bestuurder Jan van den Brink: “Directe aanleiding zijn tekenen die we hebben ontvangen dat KLM op voor ons belangrijke punten stappen wil gaan zetten.”

Overleg

De FNV sluit maandag aan bij het overleg met de andere bonden, daarmee zijn alle bonden weer in gesprek met KLM. “Wij zijn benieuwd wat het oplevert. KLM krijgt van ons tot het einde van volgende week om tot een onderhandelingsresultaat op hoofdlijnen te komen. Anders gaan we verder met werkonderbrekingen”, aldus Van den Brink. Naast betere roosters en meer vaste medewerkers in dienst, eist FNV vier procent loonsverhoging per jaar.

15.000
De onderhandelingen over een nieuwe cao startten in mei. Eerder deze week riep FNV het KLM-grondpersoneel twee keer op tot werkonderbrekingen. Volgens FNV legden maandag en woensdag honderden medewerkers het werk twee uur neer. Onder de cao Grondpersoneel vallen 15.000 mensen, die onder andere bij de technische dienst, tankdienst of op het platform van KLM werken.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button