fbpx
NieuwsVliegtuigen

‘Boeing stopt test met 777X’

Boeing schort voorlopig de testen met de nieuwe 777X widebody op omdat de deur van het ruim eruit werd geblazen bij een laatste test voor de certificering.

Druk

Tijdens de ‘final load testing’ explodeerde een cargodeur toen er werd getest met hoge druk. Dat schrijft The Seattle Times. Het testmodel werd alleen voor grondtesten gebruikt. Boeing besloot om de test stil te leggen.

Zwaar

Deze test zou de laatste zijn voordat er certificering kan worden aangevraagd bij de Federal Aviation Administration. In een final load testing wordt het toestel blootgesteld aan ladingen en spanningen die zwaarder zijn dan het normale gebruik.

Tests

Een woordvoerder zegt dat de test donderdag plaatsvond en dat algehele testen worden voortgezet, maar wilde niet meer informatie geven.

Tegenslagen

Het is niet de eerste tegenslag voor de 777X van Boeing. Vorige maand werd de levering van de 777X al uitgesteld vanwege motorproblemen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button