fbpx
IncidentenLiefhebberMilitairNieuws

Crash demonstratieteam Chileense luchtmacht

Een toestel van het demonstratieteam van de Chileense luchtmacht, ‘Escuadrilla Halcones’ is zaterdagmiddag tijdens een oefenvlucht neergestort. Dit meldt de Chileense luchtmacht in een persbericht.

Thuisbasis

Het ongeval vond plaats in de buurt van de vliegbasis El Bosque nabij Santiago. El Bosque is de thuisbasis van het team. Via de Facebookpagina van het team werd bekend gemaakt dat het gaat om kapitein Contreras, een piloot die al een aantal jaren lid is van de Halcones. Hij is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Slachtoffers

Volgens Chileense media is het toestel neergestort in een woonwijk vlakbij de vliegbasis. Er zouden op de grond geen slechtoffers zijn. De piloot zou het toestel voor de crash hebben verlaten en een parachute hebben gebruikt.

Nieuw

Onduidelijk is nog, welk type toestel bij het ongeval is betrokken. Sinds 2003 vliegt het team met vijf Extra 300L’s. Deze toestellen zijn speciaal ontworpen voor aerobatics (kunstvliegen). Eerder dit jaar werd bekend dat de Halcones zouden overstappen op een nieuwe type aerobaticsvliegtuig, de GameBird GB1. In de tweede helt van 2019 zouden in totaal zeven GB1’s worden afgeleverd. In 2020 staat het publieke debuut van het team met het nieuwe toestel gepland.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button