fbpx
Editors choiceNieuwsPiloten en Crew

British Airways schrapt bijna alle vluchten

Vanwege de pilotenstaking schrapt British Airways vandaag en morgen bijna alle vluchten. Zo’n 1600 vluchten zijn geschrapt.

Voorspellen

Het is de eerste staking ooit van de Britse BA-piloten en ging om middernacht in. British Airways zegt in een statement genoodzaakt te zijn bijna alle vluchten te schrappen. “De vakbond heeft niet doorgegeven welke piloten staken. Er was voor ons dus geen mogelijkheid te voorspellen wie zou komen werken op welke types ze zouden vliegen. We konden niet anders dan bijna 100 procent van de vluchten schrappen.”

Onderhandelingstafel

De staking duurt 48 uur. BA voert dagelijks zo’n 800 vluchten uit met een kleine 150.000 passagiers aan boord. De maatschappij schat de kostenpost op 30 miljoen pond per dag. Beide partijen hebben inmiddels aangegeven weer naar de onderhandelingstafel te willen. Voor 27 september is ook al een staking aangekondigd.

London City

De vluchten van en naar London City Airport gaan we door. Deze worden uitgevoerd door dochterbedrijf BA CityFlyer.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button