fbpx
LVNLMilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

Civiele en militaire luchtverkeersleiding in 2023 samen

Luchtverkeersleiding Nederland en het Commando Luchtstrijdkrachten van Defensie werken de komende jaren toe naar volledige integratie van de civiele en militaire luchtverkeersdienstverlening. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.

Start

De richtdatum voor de realisatie van deze integratie is 1 juli 2023. Daarmee zal ook in het lagere luchtruim (beneden 24.500 voet, ongeveer 7,5 kilometer) sprake zijn van één luchtverkeersleidingsorganisatie.

Uitwerking

De staatssecretaris en de minister hebben eind 2018 de organisaties gevraagd dit voornemen verder uit te werken. In juli zijn hiervan de resultaten opgeleverd en zo is besloten om deze volledige integratie te realiseren.

Integratie

“Integratie van de beide organisaties biedt kansen en draagt maximaal bij aan een zo effectief mogelijk beheer en gebruik van het luchtruim, gegarandeerde dienstverlening voor civiel en militair vliegverkeer en aan borging van de grondwettelijke taken door Defensie”, aldus van Nieuwenhuizen.

Selectie

Ten slotte moet er een gezamenlijk proces van werving, selectie en opleiding van nieuwe luchtverkeersleiders komen. “Dit draagt bij aan het behouden van nieuwe luchtverkeersleiders, nu en in de toekomst”, schrijft Minister van Nieuwenhuizen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button