Lelystad AirportLVNLNieuwsNL nieuws

Luchtverkeersleiders Lelystad in de herfst van start

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) begint in het najaar van 2019 op Lelystad Airport. Zo kunnen de luchtverkeersleiding en de huidige gebruikers van de luchthaven ervaring opdoen met de wijzigingen in de procedures en systemen. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer.

Voorbereiding

LVNL en CLSK (Commando Luchtstrijdkrachten van Defensie) bereiden samen de luchtverkeersdienstverlening voor op Lelystad Airport. Onderdeel daarvan zijn het opleiden van de luchtverkeersleiders, het invoeren van de luchtverkeersroutes en –procedures in de luchtverkeersleidingssystemen en het publiceren van de luchtverkeersleidingsgebieden, luchtverkeersroutes en -procedures eind 2019 in de luchtvaartgids.

Start

Vanaf 7 november starten LVNL en CLSK op Lelystad Airport. Dan gaan zij luchtverkeersleiding geven aan het bestaande kleine verkeer op Lelystad Airport. “Zo kunnen zowel de luchtverkeersleiding als de huidige gebruikers van de luchthaven ervaringen opdoen met de wijzigingen in procedures en systemen. Dit inregelen is noodzakelijk om een veilige transitie mogelijk te maken. Op deze manier kan na de benodigde stappen, waaronder de afronding van de voorhangprocedure in uw Kamer en de Eerste Kamer, vanuit luchtverkeersleidingsperspectief op elk politiek gewenst moment ná april 2020 tot openstelling voor het handelsverkeer worden overgegaan”, aldus minister Van Nieuwenhuizen.

Opening

Onlangs werd de opening van april 2020 van Lelystad Airport uitgesteld. Het is nog niet bekend wanneer de luchthaven nu open gaat, maar de minister geeft aan dat het doel is om het vliegveld zo snel mogelijk veilig te openen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/