NieuwsNL nieuwsProfessionalTransavia

Topman Transavia treedt af

Na zes jaar de functie van ceo te hebben ingevuld neemt Mattijs ten Brink afscheid van Transavia en maakt later dit jaar de overstap naar de Sunweb Group.

Gezond

“Het is niet makkelijk om Transavia te verlaten, het is zo’n mooi bedrijf. Gelukkig laat ik een gezonde organisatie met een heel sterk team achter, dat de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien. Maar de kans die zich nu voordoet, wil ik in deze fase van mijn leven niet voorbij laten gaan”, zegt ten Brink.

Cultuur

Dave del Canho, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Transavia: “Dat Mattijs Transavia nu verlaat, kwam als een verrassing, maar persoonlijke ontwikkeling en vernieuwen passen bij de cultuur van Transavia. Deze stap dus ook. Wij zijn Mattijs enorm dankbaar voor de belangrijke bijdrage die hij de afgelopen zes jaar aan ons bedrijf heeft geleverd.”

Jammer

Pieter Elbers, ceo van moederbedrijf KLM en oud-commissaris Transavia: “We vinden het bijzonder jammer dat Mattijs de KLM Groep verlaat. Transavia heeft zich onder leiding van Mattijs in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld tot een financieel gezond bedrijf met een belangrijke rol binnen en intensievere samenwerking met de KLM Groep. Uiteraard respecteren wij zijn keuze en wensen Mattijs heel veel succes.”

Opvolging

Mattijs zal tot eind september aanblijven en zijn taken overdragen aan de overige directieleden van Transavia. De Raad van Commissarissen van Transavia is, in samenwerking met de aandeelhouder KLM, gestart met het proces voor de opvolging om verder te bouwen aan de toekomst van Transavia.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close