DiversiteitLicht en luchtigNaast het nieuws

Barbie aan de slag bij Virgin Atlantic

Virgin Atlantic heeft samen met Barbie UK een project gestart om te zorgen dat meer meisjes een baan in de luchtvaartindustrie zullen ambiëren. Naast de klassieke stewardess pop zullen er nu ook Barbies verschijnen als monteur of piloot.

Jong

Uit onderzoek is gebleken dat veel meisjes op jonge leeftijd al een beeld vormen over welke carrièrepaden voor hen geschikt zijn. Om te zorgen dat meisjes zich niet laten stoppen om voor een zogenaamd mannenberoep te kiezen is Barbie UK een project gestart om Barbies juist deze beroepen te geven.

Verdeling

Ondanks dat er steeds meer vrouwen gaan werken in de luchtvaartindustrie is er nog steeds sprake van een scheve verdeling. Veel bedrijven hebben om die reden projecten om meer vrouwen in de luchtvaart werkzaam te krijgen.


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button