DiversiteitLicht en luchtigNaast het nieuws

Barbie aan de slag bij Virgin Atlantic

Virgin Atlantic heeft samen met Barbie UK een project gestart om te zorgen dat meer meisjes een baan in de luchtvaartindustrie zullen ambiëren. Naast de klassieke stewardess pop zullen er nu ook Barbies verschijnen als monteur of piloot.

Jong

Uit onderzoek is gebleken dat veel meisjes op jonge leeftijd al een beeld vormen over welke carrièrepaden voor hen geschikt zijn. Om te zorgen dat meisjes zich niet laten stoppen om voor een zogenaamd mannenberoep te kiezen is Barbie UK een project gestart om Barbies juist deze beroepen te geven.

Verdeling

Ondanks dat er steeds meer vrouwen gaan werken in de luchtvaartindustrie is er nog steeds sprake van een scheve verdeling. Veel bedrijven hebben om die reden projecten om meer vrouwen in de luchtvaart werkzaam te krijgen.


Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close