777XBoeingNieuws

Boeing: 777X problemen hebben geen effect op schema

Boeing zegt in een verklaring dat de problemen tijdens één van de tests geen effect zal hebben op de planning van het testprogramma van de nieuwe 777.

Deuren

Tijdens de zogenaamde load test sprong één van de deuren uit het toestel. Bij de load test worden de vleugels gebogen om te kijken of ze voldoende krachten kunnen weerstaan. Volgens Boeing worden de vleugels “veel verder gebogen dan ooit voor zal komen”.

Invloed

Het was de laatste test in de reeks waar het misging. Bij ongeveer 99 procent van de load ging het mis. Het was in de laatste minuten. Een verklaring is nog niet gevonden. “We verwachten niet dat het een significante invloed heeft op de tijdsplanning”, aldus de vliegtuigbouwer.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button