Editors choiceF-35MilitairNieuwsNL nieuwsProfessional

Eerste F-35 voor Leeuwarden maakt eerste vlucht

De eerste Nederlandse F-35 die is bestemd om naar Leeuwarden te komen, maakte maandag de eerste vlucht vanaf het Italiaanse vliegveld Cameri. Dat maakte de Defensie Materieel Organisatie (DMO) bekend via sociale media.

Testvlucht

De eerste testvlucht van het toestel, met serienummer F-009, vond plaats op 09-09-2019. Deze F-35A is de eerste voor Nederland die in Italië is geassembleerd. Dit is ook de JSF die naar verwachting op 31 oktober a.s. naar Nederland zal komen.

Roll-out

Later deze week zal een officiële ‘roll-out ceremonie’ plaatsvinden, waarschijnlijk op 12 september. De volgende F-35A, de F-010, wordt in november of december in Nederland verwacht. Volgens de planning zullen in 2020 nog eens zeven F-35’s vanaf de assemblagelijn in Italië naar Nederland komen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/