fbpx
DefensieEditors choiceMilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

Eerste F-35 voor Leeuwarden maakt eerste vlucht

De eerste Nederlandse F-35 die is bestemd om naar Leeuwarden te komen, maakte maandag de eerste vlucht vanaf het Italiaanse vliegveld Cameri. Dat maakte de Defensie Materieel Organisatie (DMO) bekend via sociale media.

Testvlucht

De eerste testvlucht van het toestel, met serienummer F-009, vond plaats op 09-09-2019. Deze F-35A is de eerste voor Nederland die in Italië is geassembleerd. Dit is ook de JSF die naar verwachting op 31 oktober a.s. naar Nederland zal komen.

Roll-out

Later deze week zal een officiële ‘roll-out ceremonie’ plaatsvinden, waarschijnlijk op 12 september. De volgende F-35A, de F-010, wordt in november of december in Nederland verwacht. Volgens de planning zullen in 2020 nog eens zeven F-35’s vanaf de assemblagelijn in Italië naar Nederland komen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button