NieuwsVliegvelden

Luchthaven Brussel sluit landingsbaan voor renovatie

Van 13 tot 23 augustus volgend jaar zal baan 25R/07L op de Brusselse luchthaven Zaventem volledig worden afgesloten voor grootschalig onderhoud. Aangezien de bovenste lagen van het asfalt vervangen moeten worden zal de baan tien dagen lang buiten gebruik zijn. De luchthaven geeft aan ernaar te streven vertragingen te beperken, maar dat de veiligheid bovenaan staat.

Vernieuwing

Naast de vernieuwing van het asfalt op de landingsbaan worden ook delen van de taxibanen, ondergrondse bekabeling en verlichting gerenoveerd. Door dit te doen hoopt de luchthaven de baan niet vaker te hoeven sluiten. De verwachting is dat de baan, die voor het laatst gerenoveerd is in 1996, dankzij de aanstaande vernieuwing weer vijftien jaar meekan.

Verkeer

In verband met geluidsoverlast zal de luchthaven baan 19 gebruiken voor zowel vertrekkend als arriverend verkeer, mits het weer dit toestaat. Aangezien baan 25R/07L een parallelbaan heeft is de kans klein dat het verkeer extra last zal hebben van een ongunstige windrichting.


Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close