fbpx
Air FranceAir France-KLMFinancieelNieuwsProfessionalTransavia

‘Meerdere geïnteresseerden in Aigle Azur’

Meerdere low-cost maatschappijen hebben interesse getoond in een overname van de failliete tweede maatschappij van Frankrijk, Aigle Azur. Dat blijkt uit een rondgang van Franse kranten en Reuters.

Air France

Dit weekend kwam al naar buiten dat Air France interesse zou hebben in Aigle Azur. Het zou met name mogelijkheid bieden om Transavia France te laten groeien. Zowel Aigle Azur als Transavia hebben hun basis op Parijs Orly. Air France bevestigt inmiddels interesse te hebben in een (gedeeltelijke) overname.

Afgestraft

Het bedrijf werd hier maandag hard voor afgestraft op de beurs. Beleggers zien het niet zitten, omdat het hoge (personeels)kosten met zich meebrengt. Orly zit bijna aan de maximale capaciteit van 250.000 bewegingen. Met name dat maakt Aigle Azur een interessante overname kandidaat.

Easy

EasyJet dook al snel op in de lijstjes van overname kandidaten. De low-costmaatschappij heeft tegenover Franse media dit bevestigt. EasyJet vliegt vanaf Orly op twaalf routes.

Level

Vueling / Level is ook geïnteresseerd. Level vliegt vanaf Orly op low-haul bestemmingen die direct met Air France concurreren. Vueling heeft op Orly een Europese hub. Aigle Azur zou gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden.

Caribisch

Air Caraïbes zou ook geïnteresseerd zijn. Deze maatschappij verbindt eilanden in het Franse Caribische gebied met Parijs Orly. Het heeft een vloot van acht long-haul airbustoestellen. De maatschappij heeft al een codeshare met Aigle Azur.

Veertien

Tenslotte is bekend gemaakt dat de voormalig baas van Air France Hop! ook interesse heeft. In totaal zijn er veertien biedingen binnen gekomen. Wie de andere bieders zijn is niet bekend.

Neeleman

Aigle Azur heeft een vloot van twee A330-200’s en zeven A320’s. Alle toestellen zijn geleased. Het Chinese HNA group is de grootste aandeelhouder. Dit bedrijf is al veel activiteiten aan het afstoten nadat het enkele jaren geleden veel gekocht had. Andere grote aandeelhouder is David Neeleman; hij heeft onder andere WestJet, JetBlue en het Braziliaanse Azul opgericht. Ook is zijn bedrijf deels eigenaar van TAP Portugal.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button