Frequente reizigerInnovatieNieuws

Spirit komt passagiers in het midden tegemoet

De Amerikaanse low-cost carrier Spirit Airlines heeft bekend gemaakt het comfort voor passagiers te gaan verhogen door nieuwe, comfortabele stoelen te monteren. Naast twee inch meer bruikbare beenruimte, gaat de maatschappij ook de middelste stoelen een inch breder maken.

Vernieuwing

De nieuwe stoelen, gemaakt door het Engelse Acro aircraft seating, zullen gebruik maken van een ultralicht soort schuim om het gewicht minimaal te houden en de stoelen comfortabeler te maken. De maatschappij heeft ook laten weten dat alle stoelen zullen beschikken over een grote klaptafel en een opslagbak op ooghoogte.

Beenruimte

Door de nieuwe stoelen te installeren verhoogt de maatschappij de bruikbare beenruimte met twee inch. Dit is deels te danken aan het omhoog plaatsen van het stoelzakje, wat veel maatschappijen doen om de bruikbare beenruimte te vergroten, maar ook aan een nieuw stoelontwerp. Daarnaast zal de stoel breedte worden aangepast, zo zullen de stoelen aan het raam en gangpad allebei een halve inch smaller worden en de midden stoelen juist een inch breder.

Uniformiteit

De vernieuwing van de cabine van Spirit luidt voor de maatschappij het begin in van uniformiteit in de reizigerservaring. De maatschappij heeft nu nog meerdere interieurs verspreid over de vloot waardoor reizigers nooit precies weten wat ze kunnen verwachten van het bedrijf. In Amerikaanse media wordt geschreven dat de cabine vernieuwing al lange tijd verwacht wordt vanwege de grote hoeveelheid kritiek die Spirit Airlines ontvangt over de extreem krappe stoelen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button