General aviationNieuws

Sportvliegers schieten Bahama’s te hulp na orkaan

Nadat orkaan Dorian grote delen van de Bahama’s hard heeft getroffen schieten Amerikaanse sportvliegers en bedrijven binnen de kleine luchtvaart de eilandengroep te hulp. Op sommige eilanden, zoals Grand Bahama Island, is meer dan 60 procent van het land overstroomd. De eerste schattingen gaan uit van 7 miljard dollar aan schade.

Kleine luchtvaart

Om de hard nodige hulpgoederen naar de Bahama’s te vervoeren zetten verschillende vliegclubs en vliegvelden in Florida zich in om deze met sportvliegtuigen naar de Bahama’s te krijgen. De meeste vliegvelden schelden de landingskosten voor deze vluchten kwijt en geven korting op de brandstof.

Bedrijven

Naast privé eigenaren en vliegclubs komen ook bedrijven als Turtles Fly Too in actie. Het bedrijf, dat zich voornamelijk bezighoudt met het zoeken naar gestrande zeeschildpadden, zet haar vloot van Pilatus PC-12’s nu in voor vluchten tussen Florida en Freeport, een belangrijke stad op de Bahama’s.

Goederen

De sportvliegers worden ingezet om de bevolking te voorzien van de meest essentiële goederen. De vliegtuigjes worden beladen met onder andere: water, voedsel uit blik, dieren eten, luiers, baby voedsel, wc papier, tenten, zaklampen en batterijen. De grotere goederen worden per schip naar de Bahama’s gebracht. Ook twee schepen van de Nederlandse marine zijn onderweg naar de eilandengroep en verwachten daar morgen te arriveren.

Veiligheid

Om het vliegverkeer in goede banen te leiden wordt opgeroepen om geen eenmansacties te ondernemen, maar om voor vertrek een vliegplan in te dienen bij de luchtvaartautoriteit van de Bahama’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/