fbpx
NieuwsProfessional

Cathay keihard geraakt door protesten

Cathay Pacific zag in augustus de passagiers wegblijven vanwege de protesten in Hongkong. Over de hele linie kreeg het concern klappen te verduren.

Bezettingsgraad

Er waren 11 procent minder passagiers in totaal, vergeleken met augustus 2018. De gemiddelde bezettingsgraad daalde met ruim zeven procentpunt, naar minder dan 80 procent.

China

De maatschappij werd het hardst getroffen op routes naar China en Noord-Oost Azië. Juist de routes waardoor Cathay zich de laatste tijd mee kon herstellen. Op de routes waren bijna een derde minder passagiers.

Inkomend

Inkomend verkeer daalde met 38 procent in augustus. Uitgaand was de daling 12 procent. Het aantal toeristen is met wel de helft afgenomen. Ondanks de slechte resultaten zegt de maatschappij redelijk optimistisch te zijn voor de middellange termijn.

Beleving

De beleving van het merk is nog steeds goed, aldus het persbericht. Er zijn wel aanzienlijk minder boekingen voor de komende tijd. In september verwacht men dan ook een vergelijkbare daling te zien. De maatschappij snijdt in het aantal vluchten en zal dat de komende tijd blijven doen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button