fbpx
Nieuws

‘Nepal Air raakt 757 aan straatstenen niet kwijt’

Nepal Airlines raakt een Boeing 757-200 aan de straatstenen niet kwijt. Het vliegtuig staat te koop. De enige potentiële koper wil echter niet genoeg betalen. Dat meldt de Nepalese nieuwswebsite Online Khebar.

31 jaar

De 757-200M is 31 jaar oud. Nepal Airlines is de eerste eigenaar van het toestel. Aan boord zijn zestien businessclass-stoelen en 174 in de economyclass. Desgewenst kan het toestel worden omgebouwd tot cargovliegtuig.

Bieden

De maatschappij wilde minimaal 7,67 miljoen dollar voor het toestel hebben. De enige bieder, het Israelische ABN, bood echter minder. Het bod werd afgewezen. De mogelijkheid tot bieden wordt nu met twee weken verlengd.

A330

Het toestel staat sinds december aan de grond op het vliegveld van Kathmandu. De maatschappij heeft twee nieuwe A330-200’s in ontvangst genomen; die vervangen de twee 757’s die in de vloot waren. Nepal Airlines vliegt ermee naar een aantal bestemmingen in India, Doha, Dubai, Hongkong, Bangkok en sinds kort Tokyo.

Amsterdam

In het verleden deed de maatschappij ook Amsterdam aan. Nepal Airlines zou Europa ook weer aan willen doen op het moment dat het van de Europese zwarte lijst wordt gehaald.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button