Nieuws

‘Nepal Air raakt 757 aan straatstenen niet kwijt’

Nepal Airlines raakt een Boeing 757-200 aan de straatstenen niet kwijt. Het vliegtuig staat te koop. De enige potentiële koper wil echter niet genoeg betalen. Dat meldt de Nepalese nieuwswebsite Online Khebar.

31 jaar

De 757-200M is 31 jaar oud. Nepal Airlines is de eerste eigenaar van het toestel. Aan boord zijn zestien businessclass-stoelen en 174 in de economyclass. Desgewenst kan het toestel worden omgebouwd tot cargovliegtuig.

Bieden

De maatschappij wilde minimaal 7,67 miljoen dollar voor het toestel hebben. De enige bieder, het Israelische ABN, bood echter minder. Het bod werd afgewezen. De mogelijkheid tot bieden wordt nu met twee weken verlengd.

A330

Het toestel staat sinds december aan de grond op het vliegveld van Kathmandu. De maatschappij heeft twee nieuwe A330-200’s in ontvangst genomen; die vervangen de twee 757’s die in de vloot waren. Nepal Airlines vliegt ermee naar een aantal bestemmingen in India, Doha, Dubai, Hongkong, Bangkok en sinds kort Tokyo.

Amsterdam

In het verleden deed de maatschappij ook Amsterdam aan. Nepal Airlines zou Europa ook weer aan willen doen op het moment dat het van de Europese zwarte lijst wordt gehaald.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close