DuurzaamheidInnovatieNieuwsProfessional

‘VVD en D66 willen Nederland als koploper elektrisch vliegen’

VVD en D66 willen dat Nederland voorloper wordt op het gebied van elektrisch vliegen door meer te experimenten en initiatieven te stimuleren, zo meldt de NOS.

Debat

Kameleden Dijkstra (VVD) en Paternotte (D66) doen vandaag een voorstel in een Kamerdebat over luchtvaart. Zij willen dat Nederland meer gaat doen om elektrisch vliegen te stimuleren en er ook mee gaat experimenteren.

Stimuleren

EasyJet wil in 2027 elektrisch vliegen tussen Londen en Amsterdam. Om dit soort innovatie te stimuleren zouden elektrische initiatieven voorrang moeten krijgen op Nederlandse luchthavens, stellen de partijen.

Experimenten

Er zijn al diverse experimenten in Nederland op het gebied van elektrisch vliegen. VVD en D66 zouden graag zien dat die door Nederland worden samengebracht. Zo is er begin dit jaar het Dutch Electric Aviation Centre (DEAC) opgericht. Afgelopen weekend ontving deze organisatie een Cessna Skymaster op Teuge Airport die gebruikt gaat worden voor onderzoek naar hybride elektrisch vliegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button