fbpx
737 MAXEditors choiceNieuws

737 MAX al een half jaar aan de grond

Op 12 maart 2019, precies een half jaar geleden, besloot de EASA de 737 MAX aan de grond te houden, een dag nadat China dit deed en een dag voordat de Verenigde Staten hetzelfde besluit nam. Alhoewel Boeing verwacht dat de 737 MAX omstreeks november weer klaar is voor commerciële dienst zijn veel maatschappijen daar sceptisch over.

Rampen

Na het neerstorten van Lion Air vlucht 610 en Ethiopian Airlines vlucht 302 werd besloten om de 737 MAX aan de grond te houden. Al snel bleek er een probleem te zijn met het MCAS systeem, een soort automatische trim, dat niet correct functioneerde en waar de piloten niets van af wisten.

Impact

Door de afwezigheid van de 737 MAX zijn duizenden vluchten geannuleerd en ontstond er met name in de zomer een groot capaciteitstekort. Boeing heeft in het afgelopen half jaar slechts één noemenswaardige bestelling gekregen voor de 737 MAX, van IAG.

Toekomst

Het is nog onbekend wanneer de 737 MAX weer terugkeert in commerciële dienst. Boeing CEO Dennis Muilenburg gaat er van uit dat het toestel omstreeks november klaar moet zijn, maar de meeste maatschappijen rekenen niet op het toestel voor 2020. Ryanair houdt er zelfs rekening mee het toestel in de zomerperiode van 2020 te moeten missen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button