HelikopterIncidentenNieuwsProfessional

Airbus helikopter mag pas weer vliegen na check

Een aantal Airbus helikopter-types mogen pas weer de lucht zijn als ze een check hebben gehad. Dat meldt EASA, de Europese luchtvaartautoriteit. De dringende check komt na de crash van een dergelijke helikopter vorige week in Noorwegen.

Crash

De oorzaak van de crash, waarbij zes mensen om het leven kwamen, is nog niet gevonden. De onderdelen die gecontroleerd moeten worden zijn gerelateerd aan de motor en versnellingsbak. Het gaat om de modellen AS350 B3 en EC130 T2. Ook een militaire variant moet gecontroleerd worden.

Jong

De controles moeten bij de jongste modellen uitgevoerd worden; die 300 uur of minder gevlogen hebben. De neergestorte heli had 73 uur op de teller staan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/