InnovatieNieuws

Airbus wil passagiers monitoren

Airbus is begonnen met het testen van technologie om passagiers aan boord te monitoren. De nieuwe systemen werken via het IoT, het Internet of Things, en bieden volgens Airbus zowel de maatschappij als de reiziger verschillende voordelen.

Bijhouden

Het nieuwe systeem houdt niet alleen bij hoe passagiers hun stoel instellen, wat zij eten en wat zij kijken, maar houdt ook bij hoe vaak het toilet wordt gebruikt. Door te monitoren hoe vaak het toilet gebruikt wordt kan het cabinepersoneel makkelijker inschatten wanneer het toiletpapier bijgevuld moet worden of wanneer er schoongemaakt moet worden.

Camera’s

Naast monitoren hoe vaak het toilet wordt gebruikt, zijn er ook plannen om met camera’s bij te houden hoe lang de rij voor de WC is. Hierdoor kunnen passagiers zien hoe lang de wachtrij is en waar zij het beste naar het toilet kunnen gaan. Het camerasysteem maakt de passagiers om privacy redenen onherkenbaar.

Testfase

De nieuwe technieken worden getest in een A350-900 Flight Lab en zijn dus nog niet te vinden aan boord van commerciële vluchten. Wanneer het systeem geïntroduceerd gaat worden is nog onbekend.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button