InnovatieNieuws

Airbus wil passagiers monitoren

Airbus is begonnen met het testen van technologie om passagiers aan boord te monitoren. De nieuwe systemen werken via het IoT, het Internet of Things, en bieden volgens Airbus zowel de maatschappij als de reiziger verschillende voordelen.

Bijhouden

Het nieuwe systeem houdt niet alleen bij hoe passagiers hun stoel instellen, wat zij eten en wat zij kijken, maar houdt ook bij hoe vaak het toilet wordt gebruikt. Door te monitoren hoe vaak het toilet gebruikt wordt kan het cabinepersoneel makkelijker inschatten wanneer het toiletpapier bijgevuld moet worden of wanneer er schoongemaakt moet worden.

Camera’s

Naast monitoren hoe vaak het toilet wordt gebruikt, zijn er ook plannen om met camera’s bij te houden hoe lang de rij voor de WC is. Hierdoor kunnen passagiers zien hoe lang de wachtrij is en waar zij het beste naar het toilet kunnen gaan. Het camerasysteem maakt de passagiers om privacy redenen onherkenbaar.

Testfase

De nieuwe technieken worden getest in een A350-900 Flight Lab en zijn dus nog niet te vinden aan boord van commerciële vluchten. Wanneer het systeem geïntroduceerd gaat worden is nog onbekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/