737 MAXNieuws

Boeing verwacht terugkeer 737 MAX rond november

Dennis Muilenburg, CEO van Boeing, verwacht dat de Boeing 737 MAX rond november terugkeert naar commerciële dienst. Hij houdt er echter rekening mee dat dit stapsgewijs zal gebeuren omdat sommige luchtvaartautoriteiten het toestel uitgebreid onder de loep zullen nemen.

EASA

De aankondiging van Muilenburg komt kort nadat de EASA bekend heeft gemaakt de 737 MAX zelf te willen keuren voordat deze toegang krijgt tot het Europese luchtruim. Muilenburg liet weten er van uit te gaan dat, naast de EASA, meerdere luchtvaartautoriteiten het toestel zelf willen onderzoeken waardoor er geen sprake zal zijn van een volledige terugkeer van het toestel rond november.

Luchtvaartmaatschappijen

Ondanks de optimistische woorden van Boeing houden luchtvaartmaatschappijen rekening met langere vertragingen. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben bekend gemaakt niet uit te gaan van een terugkeer van de 737 MAX voor 2020. Enkele luchtvaartmaatschappijen rekken dit zelfs tot zomer 2020.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button