Historische luchtvaartIncidentenNieuws

‘Convair 440 neergestort in Ohio’

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Amerikaanse staat Ohio een Convair 440 vrachtvliegtuig neergestort. Bij de crash kwamen beide piloten, die de enige inzittenden waren van het toestel, om het leven.

Crash

Het toestel, dat onderweg was naar Laredo, Ohio, verongelukte slechts 1000 voor het begin van de landingsbaan. De piloten hebben geen noodoproep gedaan alvorens neer te storten op een parkeerplaats met vrachtwagens. De lokale politie heeft gemeld dat er niemand op de grond gewond is geraakt.

Convair

Vorig jaar is een andere klassieke Convair, een 340, neergestort bij de luchthaven van Pretoria in Zuid-Afrika. Het toestel stond op het punt om te beginnen aan de reis naar Lelystad om daar de collectie van het Aviodrome aan te vullen.


Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/