Historische luchtvaartIncidentenNieuws

‘Convair 440 neergestort in Ohio’

In de nacht van dinsdag op woensdag is in de Amerikaanse staat Ohio een Convair 440 vrachtvliegtuig neergestort. Bij de crash kwamen beide piloten, die de enige inzittenden waren van het toestel, om het leven.

Crash

Het toestel, dat onderweg was naar Laredo, Ohio, verongelukte slechts 1000 voor het begin van de landingsbaan. De piloten hebben geen noodoproep gedaan alvorens neer te storten op een parkeerplaats met vrachtwagens. De lokale politie heeft gemeld dat er niemand op de grond gewond is geraakt.

Convair

Vorig jaar is een andere klassieke Convair, een 340, neergestort bij de luchthaven van Pretoria in Zuid-Afrika. Het toestel stond op het punt om te beginnen aan de reis naar Lelystad om daar de collectie van het Aviodrome aan te vullen.


Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button