fbpx
ColumnColumn GoofNaast het nieuws

Fog! | Column Goof

Precies vandaag, maar dan gisteren, werden we vanuit zonovergoten west-Frankrijk door een opkomende muur van de zeemist op slechts een kwartier vliegen van Jersey terug gedwongen naar het vliegveld van Caen. Het Vliegveld van Jersey was Special VFR zoals dat heet, maar al snel IFR. Onze O-2 is goed bestand – gebleken -tegen de tropische hitte en de moessonregens van Vietnam maar op Europese Dikke Soep heeft het geen antwoord. 

Maar toch moet en zal er een geschiedkundig feitje uit de dag geperst worden, dus spreek ik op goed geluk twee stokoude Duitsers aan in de troosteloze ontbijtzaal van het Ibis-hotel. Ze blijken elk jaar deze streek te bezoeken om een bloemetje te leggen op het graf van hun grootvader die hier in 1944 op 36-jarige leeftijd sneuvelde.

Over een uurtje gaan we het nog een keer proberen: de Bronco en de Noratlas staan al op het Jersey-platform. De O-2 van Postbellum mag niet ontbreken!

Goof Bakker

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button