GoofNaast het nieuws

Fog! | Column Goof

Precies vandaag, maar dan gisteren, werden we vanuit zonovergoten west-Frankrijk door een opkomende muur van de zeemist op slechts een kwartier vliegen van Jersey terug gedwongen naar het vliegveld van Caen. Het Vliegveld van Jersey was Special VFR zoals dat heet, maar al snel IFR. Onze O-2 is goed bestand – gebleken -tegen de tropische hitte en de moessonregens van Vietnam maar op Europese Dikke Soep heeft het geen antwoord. 

Maar toch moet en zal er een geschiedkundig feitje uit de dag geperst worden, dus spreek ik op goed geluk twee stokoude Duitsers aan in de troosteloze ontbijtzaal van het Ibis-hotel. Ze blijken elk jaar deze streek te bezoeken om een bloemetje te leggen op het graf van hun grootvader die hier in 1944 op 36-jarige leeftijd sneuvelde.

Over een uurtje gaan we het nog een keer proberen: de Bronco en de Noratlas staan al op het Jersey-platform. De O-2 van Postbellum mag niet ontbreken!

Goof Bakker

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/