fbpx
Air France-KLMFinancieelNieuws

‘Overname Alitalia weer uitgesteld’

De overname van Alitalia worden andermaal uitgesteld. Dat melden diverse Italiaanse media. De Italiaanse spoorwegen, trekker van de overname, wil anderhalve maand uitstel vanwege tegenwerking door de bonden.

Zesde

Het zou de zesde keer worden dat de overname wordt uitgesteld. Alitalia is failliet verklaard en wordt overeind gehouden met overheidsgeld. Een consortium van onder andere de spoorwegen en Delta Air Lines.

Air France-KLM

Op 15 September had het overnameplan gepresenteerd moeten worden. Naar verluid wordt dat nu 31 oktober. Het zouden de bonden zijn die geen enkele concessie willen doen. Ze zijn vooral bang voor de deelname van Delta en denken dat Alitalia snel van het internationale toneel wordt gehaald ten faveure van Air France-KLM.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button