Nieuws

Vraag naar vliegreizen groeit minder hard

De IATA, International Air Transport Association, heeft bekend gemaakt dat er in de maand juli sprake was van afnemende groei in de hoeveelheid kilometers die reizigers hebben gevlogen ten opzichte van diezelfde maand in 2018.

Passagier kilometers

Passagier kilometers zijn de kilometers die reizigers vliegen bij elkaar opgeteld. Op deze manier worden korte en lange vluchten niet even zwaar meegeteld.

Toename

Wereldwijd was er sprake van 3,6 procent toename in passagier kilometers ten opzichte van 5,1 procent toename in 2018. De grootste groeimarkt was Azië, waar 5,2 procent meer passagier kilometers werden genoteerd dan in juli 2018. De kleinste groei was in het Midden Oosten, met slechts 1,3 procent. Nergens ter wereld was sprake van een krimp.

Bezettingsgraad

De gemiddelde bezettingsgraad steeg wereldwijd tot 85,7 procent, een nieuw record voor alle maanden. De IATA verklaart de mindere groei door heffingen, handelsoorlogen en de Brexit. Deze factoren zouden ervoor zorgen dat de vraag naar vliegreizen minder hard groeit. De hoge bezettingsgraad zou worden gerealiseerd door de inzet van minder grote vliegtuigen.


Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close