fbpx
EmbraerNieuws

‘Amerikaanse startup Moxy mogelijk van start met Embraers’

De nieuwe Amerikaanse startup maatschappij Moxy neemt mogelijk Embraer 195s over van het Braziliaanse Azul. De Braziliaanse maatschappij, die net als Moxy is opgericht door David Neeleman, is de oudere generatie Embraers aan het vervangen door de nieuwere, zuinigere Embraer 195-E2s.

A220

Moxy heeft al 60 bestellingen uitstaan voor de Airbus A220-300. Dit toestel wordt echter pas vanaf 2021 geleverd waardoor de startup op zoek is naar een vliegtuig om op korte termijn mee de lucht in te kunnen.

Routes

Het is nog onbekend op welke routes Moxy zal gaan opereren. Neeleman heeft echter wel bekendgemaakt dat een belangrijke reden om voor de A220 te kiezen de range van dit toestel was. Dit zou suggereren dat Moxy ook midden langeafstandsvluchten zou gaan uitvoeren.

Concept

Moxy biedt reizigers de mogelijkheid om hun vliegreis volledig te personaliseren. Passagiers kunnen zelf kiezen van welke voorzieningen zij gebruik willen maken om zo op de optimale prijs uit te komen, wat doet vermoeden dat de maatschappij zich voornamelijk op het low-cost segment zal storten. Neeleman heeft echter aangegeven dat zijn maatschappij de concurrentie aan zal gaan met zowel de lagekostenmaatschappijen als de drie grote maatschappijen: American, Delta en United.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button