ColumnGoofNaast het nieuws

Breitling! | Column goof

Precies vandaag, maar dan gisteren, trad de O-2 van Postbellum op tijdens de Jersey Airshow. Zeker gezien de tijd en moeite die we in de reis gestoken hadden was het een enigszins teleurstellende performance. Mocht display pilot Lex Versteeg twee jaar geleden nog een vrij gecompliceerde sequence tonen met tal van steep turns en hoge bochten, deze keer bleek zijn Europese Display Autorisation plots niet meer geldig. Een voorbode van Brexit? 

Een lange strakke low pass met rook was wel toegestaan. We moeten niet de illusie hebben dat het publiek op de banken heeft gestaan. Desondanks was het publiek razend enthousiast: zelden zag men een zodanig briljant voorgevlogen toestel, zo verzekerde men ons achteraf van alle zijden!

Na het optreden konden we ons vervoegen bij de viptent aan de boulevard van St. Helier waar een oer-Engels, welhaast anachronistisch gekleed gezelschap van Jersiaanse notabelen de capriolen van de koene aviateurs gadesloeg. Met name de Breitling Jets maakten indruk, want het was hun laatste optreden in Groot-Brittannië, en de commentator smeekte dan ook om een nieuwe sponsor. We hopen natuurlijk allemaal dat die zich snel zal aandienen, nu het beroemde bling bling-horlogmerk, de Parel der Patsers, binnenkort de geldkraan definitief gaat dichtdraaien.

Vandaag vlieg ik onze lieveling via Parijs naar Luxemburg, en vandaar gaat het naar Hahnweide BRD. Met krap aan 130 knots in vrijwel rechte lijn niet het meest enerverende deel van deze O-2 Odyssey. Wens mij een vast handje.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close