fbpx
NieuwsProfessional

Delta vergroot aandeel in Korean

Delta Air Lines heeft haar aandeel in de moedermaatschappij van Korean Air vergroot. Dat melden de Amerikanen in een bericht aan de Koreaanse beurs.

Tien

Delta zit met de nieuwe aankoop bijna op de streven van 10 procent. Bij de eerste aankoop gaf de maatschappij al aan naar een tiende te willen. Die eerste aankoop was een belang van 4,3 procent. Dat werd later verhoogd naar iets over de 5 procent.

Cho

Nu heeft Delta 9,21 procent van Hanjin KAL. Laatstgenoemde is weer voor 29 procent eigenaar van Korean. Hanjin is eigendom van de familie Cho. Walter Cho is ceo van Korean.

Air France-KLM

Korean en Delta hebben een joint venture op routes over de Grote Oceaan. Delta noemt Korean een strategische partner. ‘De andere kant op’ heeft Delta een vergelijkbare overeenkomst met Air France-KLM.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button