NieuwsProfessional

Delta vergroot aandeel in Korean

Delta Air Lines heeft haar aandeel in de moedermaatschappij van Korean Air vergroot. Dat melden de Amerikanen in een bericht aan de Koreaanse beurs.

Tien

Delta zit met de nieuwe aankoop bijna op de streven van 10 procent. Bij de eerste aankoop gaf de maatschappij al aan naar een tiende te willen. Die eerste aankoop was een belang van 4,3 procent. Dat werd later verhoogd naar iets over de 5 procent.

Cho

Nu heeft Delta 9,21 procent van Hanjin KAL. Laatstgenoemde is weer voor 29 procent eigenaar van Korean. Hanjin is eigendom van de familie Cho. Walter Cho is ceo van Korean.

Air France-KLM

Korean en Delta hebben een joint venture op routes over de Grote Oceaan. Delta noemt Korean een strategische partner. ‘De andere kant op’ heeft Delta een vergelijkbare overeenkomst met Air France-KLM.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close