Frequente reizigerNieuwsProfessionalVeiligheid

Drones van actiegroep Heathrow Pause kunnen niet vliegen

De klimaatactiegroep Heathrow Pause wilde vrijdagochtend met drones bij Heathrow gaan vliegen om het vliegverkeer te verstoren, maar de drones wilden niet meewerken.

Error

In een video die vannacht live werd uitgezonden is te zien hoe de activisten wilden starten met hun actie. Zij probeerden de drone in de lucht te krijgen, maar dit was tevergeefs.

Arrestaties

Donderdag werden in aanloop naar de actie enkele activisten gearresteerd. Drie mannen en twee vrouwen tussen de twintig en vijftig jaar oud werden opgepakt omdat ze van plan waren om bij de luchthaven met de drones te gaan vliegen.

Recht

De Metropolitan Police zegt in een reactie dat iedereen die zonder toestemming met een drone in verboden gebied vliegt, wordt opgepakt en berecht.

Afsplitsing

Heathrow Pause is een afsplitsing van Extinction Rebellion, die in april ook al bij Heathrow en in het centrum van Londen demonstreerden. De twee actiegroepen willen dat de Britse regering meer gaat doen om de CO2-uitstoot te reduceren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close