BoeingIncidentenMilitairNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

‘KC-46 Amerikaanse luchtmacht mag geen vracht en passagiers meer vervoeren’

Het KC-46 tanktoestel van de Amerikaanse luchtmacht mag voorlopig geen vracht en passagiers meer vervoeren, zo meldt Defensenews.

Vergrendeling

De beslissing werd genomen na een incident waarbij de vrachtvergrendeling op de vloer van het vliegtuig tijdens een recente vlucht plots ontgrendeld raakte. Hierdoor kan vracht losraken en voor (dodelijke) ongelukken zorgen.

Categorie 1

Als gevolg van het incident is er een Categorie 1 rapport opgesteld. Deze categorie wordt gebruikt voor gevaarlijke technische problemen. De luchtmacht werkt samen met Boeing om een oplossing te vinden voor het probleem. Tot die tijd mogen er geen vracht en passagiers meer worden vervoerd met de tanker.

Problemen

Het is niet het eerste probleem met de Boeing KC-46 Pegasus. De productie liep lange tijd vertraging op door meerdere Categorie 1-problemen die werden geconstateerd. Ook werd de levering van de toestellen aan de Amerikaanse luchtmacht herhaaldelijk stopgezet vanwege losse onderdelen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button