BoeingIncidentenMilitairNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

‘KC-46 Amerikaanse luchtmacht mag geen vracht en passagiers meer vervoeren’

Het KC-46 tanktoestel van de Amerikaanse luchtmacht mag voorlopig geen vracht en passagiers meer vervoeren, zo meldt Defensenews.

Vergrendeling

De beslissing werd genomen na een incident waarbij de vrachtvergrendeling op de vloer van het vliegtuig tijdens een recente vlucht plots ontgrendeld raakte. Hierdoor kan vracht losraken en voor (dodelijke) ongelukken zorgen.

Categorie 1

Als gevolg van het incident is er een Categorie 1 rapport opgesteld. Deze categorie wordt gebruikt voor gevaarlijke technische problemen. De luchtmacht werkt samen met Boeing om een oplossing te vinden voor het probleem. Tot die tijd mogen er geen vracht en passagiers meer worden vervoerd met de tanker.

Problemen

Het is niet het eerste probleem met de Boeing KC-46 Pegasus. De productie liep lange tijd vertraging op door meerdere Categorie 1-problemen die werden geconstateerd. Ook werd de levering van de toestellen aan de Amerikaanse luchtmacht herhaaldelijk stopgezet vanwege losse onderdelen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close