fbpx
Naast het nieuwsOpmerkelijk

Satirisch ‘verslag’ eerste Air Antwerp-vlucht

Het Belgische programma ‘De ideale wereld’ heeft een verslag uitgebracht over de eerste vlucht van Air Antwerp, maar dan wel als satire.

Context

Om het filmpje niet uit context te halen is het belangrijk om de klimaatdiscussie in Antwerpen niet te vergeten. In de Vlaamse stad is de laatste maanden veel ophef ontstaan over de grote hoeveelheid cruiseschepen die de stad vervuilen waardoor de klimaatdiscussie vol aan de gang is.

Trein

In het filmpje wordt ook een sneer richting de Belgische overheid uitgedeeld. Zo wordt benadrukt dat Antwerpen geen directe treinverbinding heeft met Londen waardoor de trein naar de Engelse hoofdstad geen goed alternatief is voor het vliegtuig.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button