fbpx
Editors choiceNieuwsSchiphol Airport

Schiphol in de min in augustus

In de maand augustus waren er op Schiphol minder vliegtuigbewegingen en minder passagiers dan het jaar ervoor. Er was één plus te vinden: het aantal General Aviationbewegingen.

Passagiers

Net iets meer dan 45 duizend keer werd er door groot verkeer opgestegen en geland. Een min van 1,3 procent. Het aantal passagiers bleef een fractie achter op 2018; 0,5 procent of 34 duizend mensen minder.

Vracht

Het aantal vervoerde tonnen vracht zag een grotere afname. Bijna 11 procent werd er minder vervoerd. De tonnen post werd wel iets meer dan het jaar ervoor. Het aantal full freighterbewegingen daalde met 10 procent.

Hub

De hub-functie werd ook deze maand weer relatief minder belangrijk. Het aantal transfer passagiers daalt consequent. In augustus ging dat aantal met 1 procent achteruit. Het aantal directe passagiers bleef nagenoeg gelijk; het zijn er bijna twee keer zoveel als de transfer passagiers.

2019

Over heel 2019 waren er bijna 2 procent meer passagiers zonder overstap. Het aantal overstappers ging met 0,7 procent achteruit. Opgeteld was het een plus van ongeveer een procent.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button