Editors choiceNieuwsSchiphol Airport

Schiphol in de min in augustus

In de maand augustus waren er op Schiphol minder vliegtuigbewegingen en minder passagiers dan het jaar ervoor. Er was één plus te vinden: het aantal General Aviationbewegingen.

Passagiers

Net iets meer dan 45 duizend keer werd er door groot verkeer opgestegen en geland. Een min van 1,3 procent. Het aantal passagiers bleef een fractie achter op 2018; 0,5 procent of 34 duizend mensen minder.

Vracht

Het aantal vervoerde tonnen vracht zag een grotere afname. Bijna 11 procent werd er minder vervoerd. De tonnen post werd wel iets meer dan het jaar ervoor. Het aantal full freighterbewegingen daalde met 10 procent.

Hub

De hub-functie werd ook deze maand weer relatief minder belangrijk. Het aantal transfer passagiers daalt consequent. In augustus ging dat aantal met 1 procent achteruit. Het aantal directe passagiers bleef nagenoeg gelijk; het zijn er bijna twee keer zoveel als de transfer passagiers.

2019

Over heel 2019 waren er bijna 2 procent meer passagiers zonder overstap. Het aantal overstappers ging met 0,7 procent achteruit. Opgeteld was het een plus van ongeveer een procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close