737 MAXBoeingFrequente reizigerNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigtype & -bouwer

VS wil dat Boeing toestemming geeft voor interviews werknemers over 737 MAX

Het Amerikaanse congres heeft aan de CEO van Boeing gevraagd enkele medewerkers beschikbaar te stellen voor interviews als onderdeel van een congresonderzoek naar het ontwerp, de productie en de certificatie van de 737 MAX.

Documenten

Peter DeFazio, voorzitter van de transportcommissie van het Huis van Afgevaardigden en Rick Larsen, voorzitter van de subcommissie luchtvaart, hebben in een verklaring gezegd dat Boeing al belangrijke documenten heeft gedeeld en interviews met het senior management. Maar het is wel belangrijk voor het onderzoek van de commissie om relevante ervaringen van Boeing-medewerkers te horen. Zij kunnen een uniek inkijkje geven in de specifieke problemen en keuzes die zijn gemaakt en dat kan het senior management niet, aldus de twee voorzitters.

Terugkeer

Gisteren stond de Boeing 737 MAX precies een half jaar aan de grond. Dennis Muilenberg, CEO van Boeing, zei deze week dat hij verwacht dat de MAX rond november terugkeert naar commerciële dienst. Wel houdt hij er rekening mee dat dit stapsgewijs zal gebeuren, gezien sommige luchtvaartautoriteiten het toestel zelf onder de loep willen nemen, zoals EASA.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button