DuurzaamheidFinancieelFrequente reizigerOverig nieuwsProfessional

‘Duitse CDU wil ticketbelasting op korte afstanden verdrievoudigen’

De Duitse partij CDU wil de ticketbelasting op binnenlandse vluchten aanzienlijk verhogen als maatregel om het klimaat te beschermen.

Klimaatconcept

Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) meldt dit op basis van een ontwerp-resolutie voor het klimaatconcept, dat dit weekend besproken wordt.

Duurder

Voor afstanden van minder dan 400 kilometer wil de partij de belasting die momenteel 7,38 euro is, verdrievoudigen. De partij zou een ‘duurzame prijsstelling’ nodig vinden in het luchtverkeer, waarbij rekening wordt gehouden met de hogere uitstoot van CO2, vooral in vergelijking met de spoorwegen.

Belasting

Niet-fossiele aandrijfsystemen, die niet met kerosine en andere op aardolie gebaseerde brandstoffen worden geëxploiteerd, wil de CDU vrijstellen van de vliegbelasting.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close