KLMNieuwsNL nieuwsProfessionalStaking

KLM doet eindbod; FNV grond plant nieuwe acties

KLM heeft de vakbonden dit weekend een eindbod gedaan op loon in looptijd. FNV is niet tevreden en plant in ieder geval voor het grondpersoneel nieuwe acties.

Eindbod

KLM biedt in haar eindbod een structurele loonsverhoging van 7% bij een cao-looptijd van 2 jaar en 9 maanden. Ook is er een alternatief loonbod gedaan met een structurele loonsverhoging van 8,5% met een beperkte aanpassing van de winstdelingsregeling.

Reacties

KLM zegt dat de bonden per domein kunnen aangeven elke variant de voorkeur heeft. Vijf bonden (VNV, VKP, De Unie, CNV en NVLT) hebben niet afwijzend op het eindbod gereageerd en gaan zich intern beraden. De cabinebonden VNC en FNV Cabine en FNV Grond hebben het eindbod afgewezen en hebben aangegeven zich voor te bereiden op acties.

CAO

FNV zegt in een reactie samen met de leden voor volgende week een nieuwe werkonderbreking te plannen voor het grondpersoneel. “KLM blijft halsstarrig weigeren om tot een goede cao voor het grondpersoneel te komen. Ze laten daarmee hun eigen medewerkers in de kou staan”, aldus FNV-bestuurder Jan van den Brink.

Staking

De werkonderbreking volgende week zal vier uur duren en wordt minstens 48 uur van te voren aangekondigd. Op dit moment is nog niet bekend wanneer dit zal zijn. De onderhandelingen duren al meer dan vier maanden. Honderden FNV-leden legden vorige week al twee keer twee uur het werk stil, wat leidde tot het uitvallen van tientallen vluchten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/