IncidentenOverig nieuwsProfessional

Piloot A319 krijgt paniekaanval tijdens landing

Een co-piloot van een A319 kreeg vorig jaar een paniekaanval tijdens een landing op Glasgow International Airport. Dat werd deze week bekend gemaakt in een rapport van de Engelse Air Accidents Investigation Branch.

Doorstart

De dag voor de paniekaanval voerde de piloot een vlucht uit waarbij hij een doorstart moest maken. De angst die hij daarbij ervoer, bouwde zich op en resulteerde de volgende dag in een paniekaanval tijdens de landing.

Hulp

Hij kon de vlucht niet voortzetten en verliet de cockpit. De gezagvoerder kon het toestel veilig aan de grond zetten en de luchtverkeersleiding en het cabinepersoneel zorgden voor medische hulp voor de co-piloot.

Support

De betreffende maatschappij startte in december 2017 met een soft launch voor een ‘peer support’ programma. Enkele piloten zijn extra getraind om andere crewleden met dit soort problemen te helpen. Piloten die hulp willen kunnen via een speciale website een verzoek indienen en worden dan teruggebeld om te kunnen praten. Het initiatief werd volledig gelanceerd in oktober 2018, nadat dit incident plaatsvond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button