fbpx
IncidentenNaast het nieuwsOpmerkelijkProfessional

Man opgepakt voor fraude met Delta SkyBonus punten

Een man van gedeeltelijk Oekraïense en Amerikaanse afkomst is in Chicago opgepakt voor fraude met Delta SkyBonus punten ter waarde van 1,75 miljoen dollar.

Sparen

Delta Air Lines heeft een loyaliteitsprogramma voor particulieren, SkyMiles, en een programma voor bedrijven, SkyBonus. Met laatstgenoemde sparen bedrijven punten als medewerkers van het bedrijf met Delta vliegen. Daarvoor hoeft alleen maar een nummer ingevoerd te worden bij de boeking.

Vruchtbaar

De man maakte een bedrijfsaccount aan op naam van een vruchtbaarheidscentrum van een familielid van de president van Vega Travel. Wanneer hij tickets bij Delta voor zijn klanten boekte, vulde hij het SkyBonus nummer van dat vruchtbaarheidscentrum in en deed net alsof zijn klanten medewerkers waren daarvan. Zo kreeg hij uiteindelijk 42 miljoen aan punten, wat een waarde heeft van ongeveer 1,75 miljoen dollar.

Toegang

De man in kwestie was werkzaam als managing partner bij Vega International Travel Services. “Hij gebruikte zijn kennis van de reisindustrie om voordeel te behalen van zijn klanten”, zegt Byung J. Pak, een Amerikaanse advocaat. “Door de toegang die hij had, kon hij miljoen SkyBonus punten binnenhalen.”

Verlies

“Het frauderen met frequent flyer miles lijkt misschien een onschuldige misdaad, maar voor grote bedrijven kan het veel verlies betekenen”, vertelt Chris Hacker, Special Agent in Charge bij FBI Atlanta. “De FBI zal er alles aan doen om bedrijven hiervoor te beschermen.”

Arrestatie

De fraude speelde zich af tussen maart 2014 en april 2015. Afgelopen week werd hij gearresteerd. Het is nog niet bekend wat zijn straf zal worden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button