fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

‘WTO geeft toestemming aan VS om Airbus importheffingen op te leggen’

De Verenigde Staten mogen voortaan importheffingen opleggen aan Airbus van de World Trade Organization. Dat meldt de politieke website Politico op basis van vier overheidsfunctionarissen.

Airbus

Er is al lange tijd een conflict gaande tussen Boeing en Airbus, waarbij verwijten over vermeende overheidssubsidies over en weer gaan. De eerste klacht vanuit de Verenigde Staten stamt uit 2006. Een woordvoerder van Airbus wil nog niet reageren op de kwestie, omdat de beslissing nog niet officieel is uitgebracht. Ook een woordvoerder van de Europese Commissie wil nog niet reageren op de uitgelekte uitkomst.

Boeing

Binnenkort wordt ook de andere kant van de zaak behandeld, want Boeing wordt ook beschuldigd van het ontvangen van overheidssubsidies. Als de Europese Unie hierbij gelijk krijgt, dan mag het ook importheffingen opleggen aan Boeing.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button