Nieuws

‘Qatar Airways wil belang in Angolese airline TAAG’

Qatar Airways overweegt een 39 procent belang in TAAG Angola Airlines. Dat meldt de Angolese krant Novo Journal.

Besturen

Met 39 procent worden de Arabieren geen meerderheidsaandeelhouder, toch zouden ze de maatschappij gaan besturen, aldus de krant. Angola, met hoofdstad Luanda, is een interessante bestemming. Er gaat veel zakelijk verkeer naar toe vanwege de olie.

Route

De investering van Qatar zou onderdeel zijn van de privatisering die de maatschappij nu doormaakt. Deze moet in 2021 afgerond zijn. Qatar kondigde afgelopen week aan in codeshare met TAAG per zomer 2020 de route naar Luanda te openen.

TAAG

De maatschappij vliegt met vijf 737-700’s vijf 777-300’s en drie 777-200’s. In juni bestelde TAAG zes Dash 8 toestellen. Tussen 2014 en 2017 had Emirates een deal wat management van de maatschappij en codeshares inhield. Emirates heeft zich teruggetrokken wegens onder andere aanhoudende verliezen. TAAG heeft codeshares met onder andere KLM.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close