Frequente reizigerNieuwsVliegvelden

Shanghai Pudong verdubbelt bijna in grootte met nieuwe terminal

De satellite terminal van het grootste vliegveld van Shanghai is vandaag geopend. De nieuwe terminal zorgt voor meer dan een verdubbeling van het aantal boarding gates. De oppervlakte van de terminals samen is nu bijna twee keer zoveel.

Grootste

Het is de grootste satellite terminal ter wereld met 90 boarding bridges en 125 remote stands. De terminal heeft een H-vorm en is verdeeld in S1 en S2. Logischerwijs is S1 gelinkt aan terminal T1; en S2 is gelinkt aan T2. Met een people mover kan in drie minuten de rit van de reguliere terminal naar het satelliet gebouw gemaakt worden.

Skyteam

In totaal heeft de terminal een oppervlakte van 600.000 vierkante meter. In S1 zullen met name China Eastern en Shanghai Airlines vliegtuigen ontvangen. S2 is voor Air China, China Southern en sommige Star Alliance-maatschappijen. Skyteam zou zich aansluiten bij China Eastern.

80 miljoen

De nieuwe terminal is de derde uitbreiding van Pudong airport. Er wordt verwacht dat in 2019 zo’n 80 miljoen passagiers via de luchthaven reizen. In 2018 waren dat er nog 74 miljoen. Het tweede vliegveld van de stad, Hongqiao, ontving ook nog een 43 miljoen passagiers.

De eerste vlucht die vertrok vanuit het satelliet gebouw op Pudong was MU787 naar Rome.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close