737 MAXIncidentenNieuws

FAA-baas gaat Max-simulator in

De topman van de FAA, Stephen Dickson, vliegt deze week naar Boeing om een test te doen in de 737 Max-simulator. Dat meldt de FAA. De nieuw aangestelde topman zegt hiermee te willen zien hoe ver het certificeringsproces is.

Piloot

Dickson is piloot en was topman bij Delta Air Lines. “Ik sta te popelen naar Seattle af te reizen.” Daar zal hij de simulator ingaan. “Ik kan garanderen dat het toestel niet vliegt voordat ik overtuigd ben dat het toestel het veiligste is dat er bestaat.”

Tijdslijn

Ook zegt hij dat de FAA geen vastgestelde tijdslijn heeft om de Max weer in de lucht te hebben. Informeel lijkt het agentschap uit te gaan van november. De toestellen staan inmiddels meer dan een half jaar aan de grond.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button