Frequente reizigerKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

KLM schrapt 24 vluchten en ruimbagage door staking

Een deel van het grondpersoneel van KLM legt woensdag opnieuw het werk neer. Uit voorzorg annuleert de maatschappij alvast 24 vluchten. Ook is het niet mogelijk om ruimbagage mee te nemen op vluchten die tijdens de staking wel doorgaan.

Staking

Vakbond FNV organiseert woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur een staking van het KLM-grondpersoneel op Schiphol. De vakbond eist een beter cao-bod dan het eindbod wat KLM afgelopen vrijdag op tafel legde. Het grondpersoneel legde de afgelopen twee weken al meerdere keren 2 uur het werk neer. De onderbreking van woensdag is de langste.

Annuleringen

Op voorhand annuleert KLM al 12 retourvluchten van en naar Europese bestemmingen. Daarnaast waarschuwt de airline dat er vertragingen zullen optreden.

Ruimbagage

Passagiers van vluchten die tussen 12.45 en 17.00 uur wel vertrekken of aankomen, mogen morgen geen ruimbagage meenemen. Passagiers worden opgeroepen om met zo min mogelijk handbagage te reizen, omdat niet gegarandeerd kan worden dat die meegenomen kan worden. Met deze maatregel wil KLM ervoor zorgen dat de vluchten zoveel mogelijk kunnen blijven vliegen. Bij eerdere stakingen deze maand werden foto’s gedeeld van vliegend personeel dat zelf de koffers inlaadde.

Met deze maatregel wil KLM ervoor zorgen dat de vluchten zoveel mogelijk kunnen blijven vliegen. Bij eerdere stakingen deze maand werden foto’s gedeeld van vliegend personeel dat zelf de koffers inlaadde.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close