DiversiteitNaast het nieuws

Luchtvaartsector: kwart van werknemers is vrouw

Van alle werknemers in de luchtvaart is 24 procent een vrouw. Dat blijkt uit onderzoek van Aviation Week. Dat percentage is al jaren stabiel. De cijfers onder technici en hoger opgeleiden zijn nog lager.

Ondezoek

Bij die groep is 15 procent vrouw. Voor het onderzoek heeft Aviation Week samengewerkt met Aerospace Industries Association, American Institute of Aeronautics and Astronautics en Pricewaterhouse Coopers.

Weinig

Er is ook gevraagd waarom er zo weinig vrouwen zijn. Bedrijven wijzen erop dat er maar weinig meisjes een technische studie kiezen. Daar ligt de grote uitdaging, volgens hen.

Diversiteit

Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat als er binnen een bedrijf meer diversiteit is, de financiële resultaten omhoog gaan. Het gaat dan niet alleen om de verhouding man-vrouw, maar ook om etnische en raciale diversiteit.

Impact

Verder blijkt uit onderzoek dat het percentage vrouwen in hogere posities minimaal 30 procent moet zijn om impact te hebben op de organisatie. Met gemiddeld 15 procent wordt dit aantal dus niet gehaald.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button