DiversiteitNaast het nieuws

Luchtvaartsector: kwart van werknemers is vrouw

Van alle werknemers in de luchtvaart is 24 procent een vrouw. Dat blijkt uit onderzoek van Aviation Week. Dat percentage is al jaren stabiel. De cijfers onder technici en hoger opgeleiden zijn nog lager.

Ondezoek

Bij die groep is 15 procent vrouw. Voor het onderzoek heeft Aviation Week samengewerkt met Aerospace Industries Association, American Institute of Aeronautics and Astronautics en Pricewaterhouse Coopers.

Weinig

Er is ook gevraagd waarom er zo weinig vrouwen zijn. Bedrijven wijzen erop dat er maar weinig meisjes een technische studie kiezen. Daar ligt de grote uitdaging, volgens hen.

Diversiteit

Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat als er binnen een bedrijf meer diversiteit is, de financiële resultaten omhoog gaan. Het gaat dan niet alleen om de verhouding man-vrouw, maar ook om etnische en raciale diversiteit.

Impact

Verder blijkt uit onderzoek dat het percentage vrouwen in hogere posities minimaal 30 procent moet zijn om impact te hebben op de organisatie. Met gemiddeld 15 procent wordt dit aantal dus niet gehaald.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close