fbpx
Editors choiceNieuws

Schiphol valt deze zomer uit top-3 Europa

Deze zomer is Schiphol uit de top-3 van drukste Europese vliegvelden gevallen. Stond de Amsterdamse luchthaven de afgelopen jaren nog op plek drie en soms op plek twee, nu is het de vierde plaats. Dat blijkt uit een inventarisatie door Up.

Min

In augustus reisden 6,8 miljoen mensen via Schiphol. Dat was een kleine min vergeleken met het jaar ervoor. De grootste concurrent Frankfurt groeide echter flink door met een plus van 2 procent en 6,9 miljoen reizigers.

Voorbij

De afgelopen jaren stond Frankfurt steeds op plek vier van drukste vliegvelden in Europa. In juni zijn de Duitsers Schiphol voor het eerst voorbij gegaan. Ook in juli stond Schiphol op plek 4 achter Frankfurt. Frankfurt groeit, Schiphol staat nagenoeg stil.

Drukste

In Augustus was zoals altijd Heathrow de drukste luchthaven van Europa met 7,7 miljoen reizigers. Dat aantal is amper gestegen vergeleken met vorig jaar. Nummer twee was Parijs Charles de Gaulle met 7,4 miljoen mensen. Parijs was ook de grootste stijger van de top vier, met een plus van 4,3 procent. Als Parijs de groei doorzet, en Heathrow ook stil blijft staan, duurt het niet lang meer voordat Parijs op nummer één staat.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button