Editors choiceNieuws

Schiphol valt deze zomer uit top-3 Europa

Deze zomer is Schiphol uit de top-3 van drukste Europese vliegvelden gevallen. Stond de Amsterdamse luchthaven de afgelopen jaren nog op plek drie en soms op plek twee, nu is het de vierde plaats. Dat blijkt uit een inventarisatie door Up.

Min

In augustus reisden 6,8 miljoen mensen via Schiphol. Dat was een kleine min vergeleken met het jaar ervoor. De grootste concurrent Frankfurt groeide echter flink door met een plus van 2 procent en 6,9 miljoen reizigers.

Voorbij

De afgelopen jaren stond Frankfurt steeds op plek vier van drukste vliegvelden in Europa. In juni zijn de Duitsers Schiphol voor het eerst voorbij gegaan. Ook in juli stond Schiphol op plek 4 achter Frankfurt. Frankfurt groeit, Schiphol staat nagenoeg stil.

Drukste

In Augustus was zoals altijd Heathrow de drukste luchthaven van Europa met 7,7 miljoen reizigers. Dat aantal is amper gestegen vergeleken met vorig jaar. Nummer twee was Parijs Charles de Gaulle met 7,4 miljoen mensen. Parijs was ook de grootste stijger van de top vier, met een plus van 4,3 procent. Als Parijs de groei doorzet, en Heathrow ook stil blijft staan, duurt het niet lang meer voordat Parijs op nummer één staat.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/