fbpx
BoeingMilitairNaast het nieuwsVliegtuigen

Boeing start productie KC-46 tanker voor Japan

Boeing is gestart met de productie van een KC-46A voor de eerste internationale klant: de Japanse luchtmacht.

Bouw

De vliegtuigbouwer kreeg een aantal jaar geleden toestemming om de KC-46A voor Japan te gaan bouwen en is daar afgelopen week mee gestart in de productiefaciliteit in Everett. Het land is de eerste internationale klant voor het type. De KC-46A is gebaseerd op de commerciële 767-2C, waarvan er wereldwijd meer dan 1150 geleverd zijn.

Problemen

Boeing startte in 2011 met de KC-46A-productie voor de Amerikaanse luchtmacht en leverde in januari 2019 de eerste af. Sindsdien waren er veel problemen. Vorige week raakte de vrachtvergrendeling van een Amerikaans toestel los. Als gevolg werd er een Categorie 1 rapport opgesteld en mogen er geen vracht en passagiers meer worden vervoerd, totdat het probleem is opgelost.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button